Tájékoztató – Kollégiumi felújítási munkálatok miatti lezárások és átköltözések

Tájékoztató – Kollégiumi felújítási munkálatok miatti lezárások és átköltözések

Kedves Hallgatók!

 

Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni Titeket a vízvezeték rendszer felújításának legfrissebb tudnivalóiról:

  • A felújítások 4 ütemre lesznek bontva. Arról, hogy melyik ütem melyik szobát és hallgatókat érinti, az alábbi Tájékoztatóban olvashattok. Itt találjátok azt is, hogy az érintettek melyik szobákban lesznek elszállásolva ideiglenes jelleggel. Az egyes ütemek befejezésekor mindenki köteles visszaköltözni az eredeti szobájába!
  • A költözések pontos időpontjáról igyekszünk az érintetteket a lehető leghamarabb tájékoztatni, de az ütemek kezdésének időpontja a munkatempótól és a technológiai időkorlátoktól függ elsősorban, így erről pontos tájékoztatást jelenleg a kivitelező sem tud adni, de várhatóan 3-4 hétig tart egy strang (= a vízvezeték rendszer egy ága, amely az alagsortól a legfelső emeletig tart) teljes cseréje. Az esetleges szűk költözési időszakok miatt előre is köszönjük megértéseteket és együttműködéseteket.
  • A felújított vízcsövekkel szomszédos szobákban is megszüntetik vízellátást a munkálatok ideje alatt, valamint a felújítás részeként a csatlakozásokat is felújítják, így ezek a szobák sem lesznek lakhatóak a felújítás ideje alatt.
  • A munkálatok miatt a szobákból minden bútort ideiglenesen eltávolítanak, hogy ne keletkezzen esetlegesen kár a szobák berendezésében, így ha az érintett szobákban található saját bútor, akkor annak biztonságos helyre való elszállításáról az átköltözés során gondoskodjatok.
  • A költözés menete megegyezik egy normális költözéssel, a gondnoki irodában kell megjelenni kulcsot cserélni és adminisztrálni azt.
  • A felújítási munkálatok kizárólag munkanapokon 8:00-17:00 között zajlanak, azonban a munkások előreláthatólag 7:30-ra érkeznek.
  • Az 1. ütem munkálatai 2022.02.14. 8:00-kor kezdődnek
  • A 2. ütemben a 2. és 3. strang felújítása párhuzamosan fog zajlani, így várhatóan a 2. ütem hosszabb lesz.
  • A 4. strang bontása és építése a tervek szerint párhuzamosan fog elkezdődni az 1. és 2. ütemmel, mivel itt a fal folyosó felőli oldalán helyezkedik el a vízvezeték cső, ezért a szobákat nem érinti a bontás és építés. A 3. ütemben ezért csak az érintett szobákba kötik vissza a vizet, tehát várhatóan ez az ütem rövidebb időt vesz majd igénybe.
  • A 4. és egyben utolsó ütemben az 5. strang felújítása történik az 1. stranggal megegyező módon.
  • A bontási törmelékek elszállítására konténert helyeznek el a parkoló területén, illetve az alapanyagokat is ott fogják behordani, így bizonyos parkolóhelyek lezárásra kerülnek, ezeket ugyancsak a mellékelt Tájékoztatóban láthatjátok. 

Amennyiben a munkálatokkal kapcsolatban bármilyen rendellenességet tapasztaltok kérjük a kollegium@kozlekkar.hu e-mail címen jelezzétek!

A felújítás alatti kellemetlenségek miatt megértéseteket kérjük és köszönjük együttműködéseteket!