Közhír

Közhír

A Közhír a kar 40 éve alapított hallgatói újsága. Az legelső szám lapjairól a kar és a párt folyó ügyeiről kaphattak tájékoztatást a mérnök hallgatók. Az ekkor még hetente megjelenő kiadványt írógéppel készítették, majd az ollóval hasábokra vágott szöveget egy lapra ragasztották, és így sokszorosították. A Közhír szerkesztősége ma a kar egyik legaktívabb közössége. A tanév során minden hónapban elkészítjük a kari hallgatóknak szánt lapot, melyben az egyetemi aktualitások mellett szakmai témákat is boncolgatunk.
Egy lapszám elkészítéséhez megannyi feladatkört kell összehangolni. Az újság tartalmát a cikkek szerzői szolgáltatják, akiknek bármilyen ötletük van, az általában a legközelebbi szám hasábjain olvasható. A kész írásokat olvasószerkesztőink ellenőrzik, akik kiemelkedő nyelvhelyességi érzékükkel javítják a helyesírási hibákat. Hogyha csak szöveggel találkoznátok a lapban, nem sok kedvetek lenne olvasgatni a cikkeket, ezért a MűTerem fotósai és grafikusai segítenek abban, hogy élettel töltsük meg az újságot. Ha már minden tartalom rendelkezésre áll, akkor kezdődik a tördelőszerkesztők munkája, akik a nyers képeket és írásokat magazin formába töltik.
Egy szerkesztőségben mindenki megtalálhatja a számára szimpatikus tennivalót, ezen feladatok elvégzéséhez viszont rád is szükségünk van! 12029853_894933190544360_3836883915185162475_oNe ijedj meg attól, ha nem vagy profi újságíró vagy olvasószerkesztő: mi is ugyanolyan hallgatók vagyunk, mint te. A legfontosabb kompetencia, amire szükséged lesz, a lelkesedés!
Ha részt veszel a Közhír elkészítésében, akkor nem csak a kinyomtatott kiadvány megpillantásakor tölt majd el szülői büszkeség, de egy jó társaságnak is a tagja lehetsz! Részt vehetsz a hagyományos tavaszi grillezésünkön, a Baross Rádióval és a MűTeremmel közös nyári balatoni hétvégénken és a többi remek programon! Nem érdemes kihagyni!

Weboldal: kozhir.bme.hu
Facebook: facebook.com/kozhir
Archívum: kozhir.bme.hu/archivum/
Email: kozhir@kozlekkar.hu

Főszerkesztő: Pusztai Eszter
kozhir@kozlekkar.hu

 

Főszerkesztő-helyettes: Kormos Henriett
kormosheni@gmail.com