Interjú Regivel, a közéleti felelősünkkel

Interjú Regivel, a közéleti felelősünkkel

Ezúttal karunk közéleti felelősével, Práj Reginával beszélgetett a Közhír újságírója, Perger Korinna.

Ha jól tudom, logisztikai mérnök hallgató vagy, a Képviseletben pedig közéleti felelősként dolgozol, ezen kívül van valami, amiben még tevékenykedsz?

Jelenleg még a Mentor Gárda tagja vagyok, bár ebben a félévben már nincs ezzel olyan sok munkám, ezen kívül a Hagyományőrző Körben tevékenykedem nagyjából két éve, ötletelő, véleményező, naplopó, az üléseken a sarokban félhangosan viccelődő státuszban.

Miért döntöttél úgy, hogy elvállalod ezeket a posztokat?

Mindig is szerettem közösségi tevékenységeket végezni. Szeretem az új kihívásokat, általában azokat keresem, amiben hasznosítani tudom az eddigi tapasztalataim és egyben új képességekre is szert tehetek.

Tavalyi félévben és előtte is mentor voltál. Ajánlanád másoknak is a mentorságot?

Mindkét évben nagyon élveztem a mentorkodást, csak ajánlani tudnám mindenkinek, sok szempontból nagyon érdekes. Előhozott olyan rejtett képességeket, amivel nem is tudtam, hogy rendelkezem, illetve sok sztori volt, amire nem voltam felkészülve. Furcsa, de egyben nagyon jó érzés, hogy milyen hamar meg tudnak bízni a gólyák a mentorokban, de ez így van rendjén, ez a legfőbb feladatunk. Nagyon szerettem, hogy mindkét tankörömmel el tudtunk jutni odáig, hogy merjenek kérdezni és segítséget kérni, mert főként ezért vagyunk. Bár azért a top gólyakérdéseket a mai napig őrzőm, minden évben becsúszik egy-két különdíjas…

Az idegen nyelvek mennyire játszanak nagy szerepet a tanulmányaidban, milyen nyelveket beszélsz, mi az amit már régóta szeretnél megtanulni?

Mindig is nyelvtagozatos voltam. Angolt tanultam végig, gimnáziumban emellett spanyolt is. Már az első órán megtanítottak spanyolul káromkodni, tudták hol kell megfogni a dolgot, de egyébként is tetszett. Sajnos később egy hosszabb betegség miatt nagyon kiestem a ritmusból és nem sikerült már felzárkóznom. Az angolt használat hiányában kezdem már nagyon elfelejteni. Idén nyári terveim közé tartozik kicsit összetákolni elkopott angoltudásom, emellett pedig a jogsit is meg kellene már csinálnom.

Az, hogy közéleti felelős vagy, konkrétan mit takar? Mesélsz róla egy kicsit?

Nagyon sokan azt gondolják, hogy akkor mostantól én szervezem a bulikat, pedig ez nem így van. Nekem az öntevékeny körökkel kell foglalkoznom, képviselnem őket minden platformon, tájékoztatni őket minden változásról és lehetőségről, illetve minden ügyes-bajos kérdéskört megoldani. Ezek mellett a közéleti ösztöndíj osztásnál van nagy szerepem, de ha év közben jobban belelátok egy-egy kör működésébe, akkor ez viszonylag gördülékenyen fog menni.

Az öntevékeny körökben való részvétel és a HK is sok időt vesz el, mennyire tudod ezek mellett is jól beosztani az idődet?

Az őszintét megvallva, szinte minden percben aggódok, hogy elfelejtettem valamit… Rengeteg különböző színű post it, tevékenységlista, órarend, naptár és táblázat van a falamon, néha már én sem tudom, mit hogy jelöltem. Sok kihívással találkozik az ember HK-sként, szerintem talán ez az egyik legnagyobb, az időbeosztási probléma. Ide értem a tanulásból ellopott időt és az emberi kapcsolatokat is. Csak november óta vagyok a képviseletben, de már érzem, hogy mire nem jut annyi időm, amennyit szeretnék. A másik, ami engem nagyon furcsán érintett, hogy sokan mennyivel másképp állnak hozzám, pedig nem lettem se több, se kevesebb és másképp sem viselkedem. Semmilyen kiváltsággal nem jár, inkább plusz feladatokkal és felelősséggel. Nem csak a saját posztomhoz kötődő dolgokkal kell tisztában lennem, mivel legtöbbször nem azzal kapcsolatban érkezik hozzám kérdés. Szerencsére az én területem egészen hálás, mivel ha az alapfeladataimat ellátom, akkor is jó, ha kicsi pluszt hozzá tudok tenni, akkor csak pozitív irányba tud mozdulni.

A tanulás és a plusz munka mellett hogyan kapcsolódsz ki általában?

Szabadidőm nem sok van, BME-sek vagyunk… 🙂 Napközben, ha akad egy kicsi, azt általában kerti bútorként töltöm a koli kertjében, főleg tavasszal. Ezen kívül a barátaimmal szoktam az időm nagy részét tölteni, legjobban a spontán programokat kedvelem. Hétvégén, ha tehetem, szeretek hazamenni, ott tudok igazán kikapcsolódni. Három testvérem is van, öcsémmel egy korosztály vagyunk, most már ő is egyetemista, szóval akad közös téma. Van még két pici húgom is, 3 és 6 évesek, a legtündéribb és legbelevalóbb kiscsajok a világon.

Hogyan tervezed jövőben a munkád, mik a kilátások?

Ha sikerülne elvégezni ezt a hosszúra nyúlt BSc-t, szeretnék más irányú képzésekben is részt venni. Mindenképpen tervben van egy GTK-s MSc is, illetve a logisztikán belüli kisebb szakképzések, kicsit más irányban, mint amit most tanulok. Vissza szeretnék térni az eredetileg elképzelt terveimhez.

Az egyetem után mik a terveid?

Miután ezt a sok-sok mindent elvégeztem, elsősorban itthon szeretnék elhelyezkedni tapasztalatszerzés céljából. Később, ha újra sikerülne magamra szedni az angolt és a spanyolt, valamilyen külföldi álláslehetőség is szóba jöhetne. Vannak már ajánlatok, tervek és elképzelések, de nem lövöm le a poént, majd mesélek, ha visszajövök kari napozni, azt nem fogom kihagyni!

Köszönöm az interjút!

Navigáció